PRIMARIA COMUNEI MAIA

Judetul Ialomita

SARBATORI LOCALE

    Targuri
    In fiecare an, in data de 15 august, de ziua Sfintei Marii, in comuna are loc un balci satesc la care participa atat locuitorii comunei cat si din alte localitati. Totodata, in piata din localitate, in fiecare zi de vineri are loc un targ si obor, iar in perioada vara - toamna avand in vedere specificul locului functioneaza o piata en-gros de legume si zarzavaturi unde cetatenii comunei isi valorifica legumele din gradini.
    In fiecare an, in ultima duminica din luna aprilie se desfasoara zilele localitatii, fiind aleasa aceasta data intrucat in luna aprilie a anului 2004 a fost reinfiintata comuna Maia.
    Totodata, in ultima dumininica a lunii octombrie au loc manifestari prilejuite de "Ziua Legumicultorului", prilej de bilant si sarbatoare pentru localnici, fiind invitate cu aceasta ocazie formatii de muzica usoara si populara care sustin concerte.
    Un fapt deosebit de important il constituie organizarea anuala in localitatea noastra a unor sesiuni de comunicatii stiintifice si referate, organizate sub patronajul primariei, al scolii din localitate si al bibliotecii precum si a aportului domnului Comandor Jipa Rotaru - initiatorul actiunii care in acest an este la cea de-a treia editie.
    La lucrarile sesiunii au participat si si-au anuntat participarea nume ilustre ale istoriografiei romanesti, cadre militare printre care amintim:
  • Prof. Univ. dr. Gheorghe Buzatu, Gen. bg.,
  • Prof.Univ. dr. Nicolae Ciobanu,
  • Prof.Univ. dr. Constantin Buse,
  • Prof. Univ. dr. Gheorghe Dumitrascu,
  • Col. (r) Prof. Univ. dr. Ion Giurca.